WELKOM OP DE BLOG VAN BRACCO ITALIANO REU . KARRO-ARMATO di CACCIOLA ( Milan )















zondag 25 september 2011

Heerlijk weekend

Gisteren was de afsluiting van ons KNJV seizoen.Onze proef, al voor de 26ste keer gehouden,was wederom in het Haarlemmermeerse bos,te Hoofddorp.Wat een schitterend weer,hebben we gehad.En altijd weer een gezellig weerzien met oude bekenden.Milan was totaal niet onder de indruk van alle honden en schoten,hij heeft zich, zelfs nog kostelijk vermaakt met het spelen ,met een jonge hengst.
Slecht hondenwerk gezien,honden die wel bij het wild komen,maar er vervolgens niets mee doen,honden die prachtig markeren,en vervolgens de eend niet meenemen,mits er geen drie of meer commando,s volgen.Honden die totaal geen rechte lijnen weten te lopen.En bazen die hun honden helemaal suf commanderen.Maar gelukkig was er ook goed hondenwerk te bewonderen,en zijn er toch vier A-diploma,s gevallen.
Vanmorgen zelf wezen trainen,wat gaat die kleine Milan snel vooruit zeg,sta er versteld van.Passie voor het wild heeft ie genoeg.Begonnen met een konijnen sleepje over water,met begeleiding heeft ie op de laatste meter na de sleep keurig gelopen,en kwam vervolgens het konijn netjes over water terug brengen.Kraaien apport gedaan,en ja hoor daar ging ie weer,rollen in de kraai,dikke Foei,en nogmaals gedaan,toen ging het keurig.
Apport met dummy-launcher over water,netjes opgezocht en binnen gebracht,en nu komt het,ZONDER zwemvest !!!! Een jachtmaatje beloofde te water te gaan als het fout ging,maar het ging goed.!!! En zeer vruchtbare ochtend en wederom een super trots vrouwtje.Volgens jaar gaan wij aan de KNJV training deelnemen.